Ecologizarea Învățământului Profesional Tehnic din Republica Moldova, 16-17 octombrie 2019

În perioada 16-17 octombrie curent, Colegiul de Ecologie a participat la atelierul de informare și sensibilizare privind ecologizarea învățământului profesional tehnic din Republica Moldova” organizat în cadrul proiectului ”Ecologizarea ÎPT din Moldova”.

Evenimentul a întrunit peste 30 de participanți, reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Camerei de Comerț și Industriei, Agenți economici, cadre manageriale și didactice din opt instituții profesional tehnic (ICED 4 si ISCED3), care au discutat privind importanța economiei verzi și a ecologizării învățământului profesional tehnic din Republica Moldova.

Exemplele de bune practici și proiecte de success privind Economia verde și dezvoltare durabilă în Germania au fost împărtășite de către Dr. Klaus-Dieter Mertineit, expert Internațional GIZ. Atelierul a cuprins teme axate pe impactul economiei verzi asupra ocupării forței de mincă și necesitatea meseriilor/specialităților verzi.

De asemenea, a fost creat un grup național de lucru pentru elaborarea Conceptului privind Ecologizarea Învățământului Profesional Tehnic din Republica Moldova care a avut drept sarcină să stabilească mai întâi obiectivul general al Conceptului, să definească prioritizeze domeniile de acțiune relevante, să identifice părțile interesate și să definească rolul acestora, iar apoi să elaboreze structura și conținutul conceptului și să identifice activitățile specifice pentru instituțiile din ÎPT, agenții economici și ministerele/organizațiile relevante.

De menționat că obiectivele principale ale seminarului sunt informarea părțolor interesate relevante ale ÎPT din Moldova despre conceptele și abordările ecologizării ÎPT și elaborarea unui Concept pentru ecologizarea ÎPT (dual).